Puppyplan

Puppy’s vinden alles waar ze mee te maken krijgen ontzettend spannend, maar zijn daarom ook erg nieuwsgierig. Vandaar dat wij de mogelijkheid bieden om puppy’s op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met een logeerpartijtje in het hondenhotel.

De 1e socialisatiefase

Puppy’s zitten in de eerste 3 tot 12 weken in de 1e socialisatiefase. In deze periode moeten ze de rest van de wereld als normaal gaan beschouwen. Ze zijn in deze fase onderzoekend en nieuwsgierig en maken kennis met alles en iedereen. Dit is dan ook de beste fase om kennis te maken met het Dierenhotel. Vanaf 8 weken zijn ze welkom in het pension om kennis te komen maken. Vanaf de 9 weken enting mogen ze ook komen spelen. In deze fase is het dus erg belangrijk dat ze veel in contact komen met andere honden maar ook het pension zelf. Zo maken ze het verblijf bij ons als een leuke ervaring mee en zullen ze later met plezier bij ons verblijven.

De 2e socialisatiefase

Deze fase vind plaats na de 12 weken tot 6 maanden. In deze fase adviseren wij u om door te gaan met het socialiseren van de hond en hem verder kennis laten maken met de omgeving, andere honden en personen. Laat uw hond in deze fase ook af en toe logeren in het Dierenhotel voor verdere gewenning.

 

Hoe ziet een logeerpartij voor de pup eruit?

De pup wordt ’s morgens gebracht in de rustige periodes van het pension. We gaan dan een rondje met hem lopen en laten hem naar alles kijken en zijn omgeving ontdekken. Al snuffelend lopen we naar een weitje waar de pup alleen wordt los gelaten. Hierna mag hij lekker rusten in zijn mandje en wordt hij natuurlijk goed beloond en geknuffeld. Uiteindelijk mag hij samen met de andere hondjes spelen. We kijken hierbij natuurlijk wel naar de grootte en karakter van de andere honden, zodat de pup gelijke speelkameraadjes heeft. De volgende dag haalt u de pup weer op, zodat hij weet dat hij weer naar huis gaat.

Iedere pup is anders, dus iedere pup reageert anders op de impulsen in het hotel. Hier houden wij natuurlijk rekening mee. Niet iedere pup kan en wil even snel met andere honden spelen.

Het uiteindelijke resultaat is dat de pup met een vertrouwd en blij gevoel gaat logeren bij het Dierenhotel, omdat hij hier al van jongs af aan kennis mee heeft gemaakt. Zo kunt u met een gerust gevoel een paar dagen erop uit of een aantal weken op vakantie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.